Bouke van Laarhoven

Het afgelopen jaar was niet het allerslechtste maar toch zeker een van de slechtste jaren uit het leven van Hebe geweest. Net wanneer haar geprolongeerde studentenbestaan en creatieve ambities weer op de rails lijken te raken, worden de zaken gecompliceerd door het plotselinge verschijnen van Abel in het café waar Hebe werkt. Wantrouwende stamgasten en een excentrieke kastelein vormen het decor terwijl Abel koortsachtig schrijvend zijn dagen slijt aan de toog. Wanneer Hebe zich laat meesleuren in zijn geheimzinnige leven wordt haar wereld op fatale wijze overhoop gehaald. Het enige dat de tijd vervolgens nog kan bieden is hoop zonder garanties.

Bouke van Laarhoven (1993) is historicus en hogeschooldocent. Over Hebe & het komen van de tijd stelt met humor en ernst vragen over het leven na het verlies van een ouder, de aard van vergankelijkheid, verdoemde liefde, eigenbelang, ambitie en de onschuld van de cafécultuur. Van Laarhoven bungelt tussen realisme en romantiek in deze aangrijpende debuutroman.

Andere publicaties

‘Dodenherdenking’, NRC Handelsblad (2018).

‘Beyond Essentialism: A Historic Account of the Academic Interpretations and Critical Reception of J.R.R. Tolkien’s Mythology part 2’, Lembas (2017).

‘Beyond Essentialism: A Historic Account of the Academic Interpretations and Critical Reception of J.R.R. Tolkien’s Mythology part 1’, Lembas (2017).